HUISMAN EQUIPMENT

Denk groter, kijk verder

Huisman, opgericht in 1929, is wereldwijd actief en levert ‘step changing’ technische oplossingen aan ’s werelds meest vooraanstaande bedrijven in de markten voor olie- en gas, duurzame energie, recreatie en civiele werken. Onze projecten zijn zeer complex en innovatief en vragen om oplossingsgericht denkwerk. Daar ligt dan ook de kern van ons succes: in de combinatie van hoogwaardige techniek en creativiteit.

ONZE PRODUCTEN

De producten van Huisman zijn onder te verdelen in zes groepen: kranen, boorinstallaties, pijplegsystemen, lieren, scheepsontwerpen en speciale projecten. De producten variëren van opzichzelfstaande componenten tot zeer geavanceerde, geïntegreerde systemen: van concept tot installatie en service. Innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid, kant-en-klare oplevering en service zijn voor ons belangrijke waarden. Het gevolg daarvan is dat we internationaal bekend staan om onze technische en creatieve oplossingen, onze tijdige levering van installaties die voldoen aan de strengste criteria, vanaf de eerste dag volledig commercieel inzetbaar zijn en in de praktijk een hoge mate van betrouwbaarheid garanderen.

VAN CONCEPT TOT AFLEVERING

Onze klanten kiezen zelden voor een standaard product, onze medewerkers zelf zijn dan ook ‘eigenwijs’ genoeg om te zoeken naar de optimale oplossing. De Huisman engineersgedachte is: het kan altijd beter. Onze conceptafdeling ontwikkelt een ontwerp dat voldoet aan de eisen van de klant. Via basic en detailed design vindt de verdere engineering van het staal en de aandrijving plaats, waarna de shopdrawings worden gemaakt. Deze vinden hun weg naar onze fabrieken in Tsjechië, China of naar het hoofdkantoor in Schiedam, om vervolgens verwerkt te worden tot het uiteindelijke product. Dat product testen we grondig voordat het aan boord van een schip wordt geïnstalleerd. Dit kan gebeuren op onze eigen kade of bij de scheepswerf. Na installatie en inbedrijfstelling aan boord wordt de installatie nogmaals uitvoerig getest. Bij groen licht volgt de uiteindelijke overdracht aan de klant.


Onze eerste mastkraan ooit, een uniek concept door het kleine oppervlakte, superieure laadcurve en een kleine uitzwaai aan de achterzijde, leverden wij in 1982. Deze kraan kon 40mt hijsen. Nu, in 2018, hebben we net ’s werelds grootste twee kranen geïnstalleerd, ieder met een hijsvermogen van 10000 ton. Dat zijn in één hijs 10000 auto’s te tillen, of 24 volgetankte Boeing 747’s. Engineers werken vanuit hun eigen specialisatie samen aan de realisatie van onze complexe, bewegende staalconstructies. Hierbij komen uiteindelijk alle kwaliteiten samen in een vernieuwend, betrouwbaar, kwalitatief hoogwaardig, veilig en vooral ‘stoer’ product.

WERKEN BIJ HUISMAN

Getalenteerde en ambitieuze technici krijgen bij ons de kans om snel te groeien. Alleen met de kennis, creativiteit en het lef van onze medewerkers kunnen we ons bedrijfsdoel realiseren: van concept ontwikkeling tot service waarbij unieke prestaties in unieke projecten worden gerealiseerd. Daar ligt een mooi ‘extraatje’ voor onze ontwerpers: wij leveren niet een stapel tekeningen aan de klant, maar wij leveren het ontwerp uitgevoerd in werkend staal.

CONTACT

Huisman Equipment

Postbus 150

3100 AD Schiedam

T: +31 88 070 2222

image
image

FACTS ABOUT

Aantal werknemers: 1500

Sectoren: Scheepsbouw- & reparatie, Toeleveranciers, Offshore Energie

Carrierefase: Student, Trainee, Starter, Young Professional, Professional

Gewenst werk- en denkniveau: hbo, wo

Gewenste studierichtingen: Technisch, Economisch, Engineering, Commercieel, Nautisch

Gewenste opleidingen: Werktuigbouwkunde, Offshore Techniek, Maritieme Techniek, Electrotechniek, Scheepsbouwkunde, Maritiem Officier, Mechatronica, Technische Informatica, Autotechniek, Lucht- en Ruimtevaarttechniek, Technische Bedrijfskunde en Bedrijfs Economie.

Openstaande functies: Service Engineer, Category Buyer, Commissioning Engineer, Mechanical Engineer, Naval Architect, Control System Engineer.

image
image
image

Vacatures