NANCY SLOB

Event Coordinator, Navingo BV

Nancy Slob vierde vorig jaar haar 10-jarig jubileum bij Navingo. Binnenkomend als Sales Support Medewerker, is zij inmiddels uitgegroeid tot Event Coordinator al jaren een vertrouwd gezicht en belangrijke speler binnen het eventteam van Navingo. Wij spraken haar op het hoofdkantoor van Navingo. “Om samen met onze exposanten een mooi ontwerp neer te zetten en invulling te geven aan de beursvloer, vind ik het leukste om te doen.”

EERSTE VROUWELIJKE BAGGERKAPITEIN

Als ‘expat’ kind groeide Nancy op in verschillende landen. Voordat zij op haar 18e naar Nederland verhuisde woonde zij onder andere in Denemarken, Frankrijk, Dubai, Canada en Zweden. “Mijn vader heeft jarenlang in de dredging & offshore sector gewerkt bij bedrijven als Smit, Jan De Nul, Boskalis en Van Oord”, begint Nancy Slob, Event Coordinator bij Navingo BV, te vertellen. Als jong meisje was zij al geïnteresseerd in de maritieme en offshore wereld. “Vanaf jongs af aan riep ik dat ik de eerste vrouwelijke bagger kapitein wilde worden. Toen mijn vader mij vertelde dat er al meerdere vrouwelijke kapiteins waren, droop ik af en ben ik hotelmanagement gaan studeren. Totaal iets anders”, lacht Nancy.

Ondanks deze wending bleef Nancy interesse houden in de sector van haar vader. “Mijn vader las dagelijks nieuws op MaritiemNieuws.nl, een van de nieuwswebsites van Navingo, en zag dat Navingo op zoek was naar een Sales Support Medewerker. De functie sprak mij erg aan en op deze manier bood Navingo mij toch de kans actief te zijn in deze sector zonder hier specifiek voor opgeleid te zijn.”

AAN DE SLAG ALS EVENT COORDINATOR

Als Sales Support Medewerker hield Nancy zich in de beginperiode bezig met het beheren van de vacatures en website van de MaritiemeVacaturebank.nl, de voorloper van NavingoCareer.com. Daar kwamen steeds meer taken bij tot ze volledig inzetbaar was en de hele HR sales afdeling kon ondersteunen als binnendienstmedewerker. “Na vijf jaar was Navingo op zoek naar een tijdelijke vervangster voor de Event Coordinator, in verband met een zwangerschapsverlof. Deze kans heb ik met beide handen aangegrepen. De klik met het team was zo goed en de werkzaamheden waren mij op het lijf geschreven. Na terugkeer van de inmiddels bevallen collega ben ik in het team gebleven. Inmiddels ben ik al ruim vijf jaar Event Coordinator, is mijn takenpakket enorm gegroeid evenals mijn verantwoordelijkheden”, legt Nancy enthousiast uit.


Als Event Coordinator is Nancy verantwoordelijk voor de opzet van de events die Navingo organiseert, namelijk Offshore Energy Exhibition & Conference en het Navingo Career Event. “Geen dag is hetzelfde. Ik houd mij bezig met het maken van plattegronden, inhuren van materialen, onderhouden van contacten met exposanten over hun boekingen en standindeling, communicatie en onderhandeling met leveranciers, logistieke planning maar ook het toezicht houden van de op- en afbouw tijdens het event. Deze uiteenlopende werkzaamheden en het creatief bezig kunnen zijn, vind ik het leukst aan mijn werkzaamheden.”

VAN EEN ONTWERP NAAR EEN COMPLEET EVENEMENT

De uitdaging zit hem volgens Nancy in het kunnen anticiperen. “Niets is veranderlijker dan een mens en de keuzes die zij maken. Zo worden stands meerdere malen aangepast, omdat de wensen van klanten veranderen. Daarnaast ligt de grootste uitdaging in het vertalen van een ontwerp op papier naar een compleet evenement. In theorie kunnen keuzes heel goed werken, wat in de praktijk nogal eens anders blijkt te zijn. Maar dat maakt het juist erg leuk en uitdagend. Ik vind het mooi om samen met exposanten en leveranciers tot een mooi ontwerp te komen en invulling te geven aan de beursvloer.”


Terugkijkend op de laatste 11 jaar is Nancy het meest trots op het Navingo Career Event 2019. “In 2019 zijn we van het WTC Rotterdam verhuisd naar de RDM Rotterdam – Onderzeebootloods. We hebben het hele concept omgegooid en daarmee ene nieuwe uitstraling aan het event kunnen geven. Denk aan nieuwe type standbouw, een geheel nieuwe plattegrond, een nieuwe werkwijze en een veel uitgebreider programma met tours en een buitenterrein met leuke doe-dingen. Het was een risico, maar het is een enorm succes geworden!”

GEZELLIG EN GEMOEDELIJK

“Het hele team heeft bijgedragen aan dit succes en dat maakte het vooral zo leuk”, gaat Nancy verder. “Ik werk met superleuke en gemotiveerde mensen. De sfeer op kantoor is gezellige en gemoedelijk.” Ook buiten kantooruren worden gezamenlijk leuke dingen gedaan. “De vrijdagmiddagborrels, vieren van Sinterklaas met de kinderen van collega’s en een onwijs leuke kerstborrel, waarbij ik ook afgelopen jaar weer voor het hele team heb gekookt. Een andere hobby van mij. Maar ook sportieve uitjes, zoals blowkarten op het strand, stormbanen overwinnen of zeilen. Ook hier staat teamspirit centraal.”

image

Wil je meer weten over Navingo en de carrieremogelijkheden?